Címkék

12 pont (2) 1956 (3) 2002 választás (4) 2006 október (3) 2006 szept 18 (2) 2010 (2) adótudatosság (5) alkotmány (5) államigazgatás (4) anómia (2) antiszemitizmus (4) anti antiszemitizmus (2) bajnai (2) baloldal (5) bizalmi válság (7) bizalomhiány (4) cigánybűnözés (2) cigánykérdés (3) civil helyi problémamegoldás (2) civil konzultáció (2) civil társadalom (2) deliberatív közvéleménykutatás (2) demokratikus ellenzék (2) diákok (2) elitellenesség (5) ep választások (2) értelmiség (4) eu (3) fidesz (14) fidesz centrum felé húzódása (5) fidesz nagygyűlés (3) fodor (3) független újságírói kontroll (2) gyurcsány (15) gyurcsány kormány (7) ígérgetés (2) írószövetség (2) jobbik (5) jobboldal (2) jog előtti egyenlőség (3) jövőkép (4) jó kormányzás (3) jó szabályozás (3) kampányfinanszírozás (3) kapitalizmus (2) kétharmad (2) kétharmados törvények (2) kiábrándulás (11) klientúrák (2) kóka (3) kooperativitás (3) kormányzati felelősség (2) kormányzóképesség (13) kormány lemondása (3) korrupció (8) közbiztonság (3) kulturkampf (2) liberális oldal (2) liberalizmus (2) lmp (3) lobicsoportok (2) magyarország vs usa (2) mdf (2) medgyessy (3) medgyessy kormány (3) média (15) morális normák (9) mszp (14) nemzedéki különbség (2) nemzeti emlékezet (10) nemzeti konszenzus (2) nemzeti örökség (2) nemzeti szimbólumok (2) nemzettudat (7) népi urbánus (2) népszavazás 2008 (3) normakövetés (2) oktatás (2) önkormányzati rendszer (3) orbán (3) országgyűlési választások (2) országgyűlési választások 2010 (8) országgyűlési választás 2006 (2) őszödi beszéd (8) pártrendszer (3) passzivitás (4) pesszimizmus (4) politikai befolyás (2) politikai centrum (2) politikai elit (10) politikai kultúra (10) politikai paranoia (3) politikai pártok (3) politikai pr (10) politikai program (8) politikai programok (2) politikai tér átrendeződése (4) publicisták (4) publicisztika (3) reform (2) reformok (4) rendőri brutalitás (3) rendőri fellépés (3) rendőrség (2) sajtószabadság (3) szabó istván (2) szdsz (10) szdsz önfelszámolása (2) szélsőjobb (4) szimbolikus politizálás (8) szólásszabadság (2) szolidaritás (5) társadalmi hazugságok (3) társadalmi konszenzus (3) társadalmi támogatás (5) tar sándor (2) technokrata kormányzás (2) tiltakozás (3) tiltakozó diákok (3) történelmi emlékezet (9) transzparencia (2) ügyészség (3) ügynökök (5) új korszak (2) új párt (4) választási kampány 2006 (3) választási törvény (2) válság (2) válságkezelés (2) véleményszabadság (2) zsidókérdés (3) Címkefelhő

Friss topikok

share

Bookmark and Share

Új választásokat, most! (2009/02) Hvg.hu

2009.02.13. 20:50 | babarczyeszter | Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz gyurcsány országgyűlési választások válságkezelés gyurcsány kormány kormányzóképesség kormány lemondása

 Új választásokat! Most!

Az Isten szerelmére! Azonnal oszlassa fel magát a parlament! Ebből máshogy már nem lehet jól kijönni.

Gyurcsány fogja a párt tökét, a párt fogja Gyurcsány tökét, és közben meredten figyelik a népszerűségi mutatókat. Ezt a valószínűtlen poszszocialista Laokoón-csoportot bámuljuk 2008 tavasza óta. Mitől változna meg éppen most? Mert baj van? Miért, eddig nem volt baj? 

Csak nem gondoljuk, hogy a Fidesz nem fog ezentúl is minden népnyúzó, hazaáruló megszorítást ellenezni?  

Csak nem gondoljuk, hogy az MSZP majd szépen bemászik magától a szalámiszeletelőbe, csak mert az ország érdeke azt kívánná?

Na nem! Tisztességes, becsületes emberek ők, de azért van a világon bosszúvágy is. Nem fognak átadni egy megmentett országot a Fidesznek, hogy addig még több vödör szart kapjanak a nyakukba, utána pedig hozzájuk vágják, hogy ellopták az országot! Akkor legalább ellopják tényleg. Ha úgyis mindegy...

Ez az elcseszett banda képtelen volt csinálni bármit azon túl, hogy betömte a lyukat, amit a költségvetésen ütött!   A másik elcseszett banda meg úgyse hagyta volna, még ha véletlenül eszükbe jutott volna valami! Most már cseréljenek helyet, mert ebben a felállásban nem váltak be. 

Pár kérésem volna Sólyom Lászlóhoz: ha lehet, essünk túl gyorsan rajta, kidobott pénz az a rengeteg szavazókörzet meg minden, lista, Fidesz, x, csók, menjen! Az ország nem engedhet meg magának néhány hónap kampányt, választási fordulókat, meg azt a rengeteg kidobott pénzt a szavazók felvásárlására! Úgy is tudjuk mi lesz, rövidítsük le a dolgot. 

Pár kérésem volna az új kormányhoz is: 

Azt akarom, hogy megint legyen 140 Ft 100 jen. Tudják, mekkora jen-hitelem van?

Nagyon egyetértek azzal, hogy legyen egymillió munkahely! De ne kulimunkák, hanem rendes, jól fizetett munkák, amit még a magamfajta sokdiplomás egyedülálló anyuka is szívesen végez!

A mostani defláció maradhat, de ne merjék a villany és a gáz árát emelni, mert tüntetni fogok, és nem leszek egyedül, elhihetik!

Előre megmondom, ha elveszik a 13. havi egyetemi adjunktusi fizetésemet, mind sztrájkba lépünk, és nem csak mi egyetemi oktatók, de mind-mind az a kétszázezer tanár, és a többi ötszázezer közalkalmazott! És tudom, hogy ha csalódnom kell, az MSZP vagy a Jobbik helyi képviselője mellettem fog állni, és támogat majd egzisztenciális magamrahagyottságomban!

Még néhány kívánságom van:

Lesznek szívesek visszaállamosítani, amit az országelcsesző tolvajbanda privatizált! Mindent!

Családi adózást és gyerekkedvezményt is kérek!

És lesznek szívesek gondoskodni a magyar kultúráról és minden egyes magyar egyetemről! Nem süllyedhetünk szellemi szolgaságba!

 Kedves olvasóm! Ha Ön is egyetért, követeljük együtt! Követeljük, hogy ebben a szent pillanatban zavarják szét a kormányt, ha a parlament nem hajlandó erre, küldje őket haza Sólyom László. 

Nem, nem viccelek. Jó, kicsit túlzok, de egészen komolyan gondolom, most már aztán tényleg legyenek választások. Semmise lesz itt, nemhogy válságkezelés. Miért tenné meg ezt a szívességet Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak?  

A bejegyzés trackback címe:

https://ebabarczy.blog.hu/api/trackback/id/tr331918912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása